Apps

In mijn boek GRIP doe ik je kort een aantal suggesties voor apps die je kunnen helpen slimmer te werken. Maar er zijn er nog ongelofelijk veel meer, en het boek biedt niet de ruimte de verschillende opties goed uit de doeken te doen.

Bovendien verandert de selectie razendsnel. Daarom heb ik op deze pagina de beste apps gegroepeerd en licht ik kort de voor- en nadelen aan je toe. Per categorie deel ik ook mijn persoonlijke voorkeur met je.

Agenda’s

Het startpunt voor een overzichtelijke werkweek.

Mijn suggestie: ik raad je aan om Google Calendar te gebruiken. Het is gratis, en heeft een prettige webinterface. Je kunt in honderden apps inloggen met je Google-account zodat je niet vastzit aan de apps van Google voor je agenda.

Takenlijsten

Een takenlijst is essentieel om het maximale uit je hersenen te halen. Gebruik je hoofd niet meer als harde schijf, maar sla alles op in een takenlijst zodat je je hersenen kunt gebruiken voor het werk dat voor je ligt.

Mijn suggestie: ik raad je aan Things te proberen. Geen Mac? Probeer dan Todoist.

E-mail

Ik raad je aan om Gmail te gebruiken. Ik combineer het met de prioriteitsinbox (ik leg onderaan deze nieuwsbrief uit hoe dat werkt), waarmee Gmail een zeer krachtige tool is om gemakkelijk grote hoeveelheden e-mail te verwerken. Bovendien is er geen zoekmachine zo krachtig als die van Google.

Notities

Schrijven

Lezen

Focus

Habits

Habit-trackers helpen je gewoonten aan- of af te leren.

Wachtwoordmanager

Essentiele tool. Ik gebruik 1Password met een familie-account, en daardoor delen Joàn en ik ook heel gemakkelijk wachtwoorden voor diensten die we beiden gebruiken.

Overig

Rick Pastoor
Krijg nú al meer grip

Wil je wekelijks inspiratie en tips ontvangen om slimmer te werken? Schrijf je in voor mijn (Engelstalige) nieuwsbrief. Meer dan 6.900 mensen gingen je voor.

Elke week een inzicht of gedachte waar je direct mee aan de slag kunt. Geen spam, geen verzameling links naar artikelen.
Bekijk het archief.