Verschillende agenda's combineren

In GRIP leg ik uit waarom het zo belangrijk is je agenda heilig te verklaren. Eén overzicht van je tijdsbesteding, zowel qua werk als privé, geeft rust en overzicht. Een vraag die ik vaak krijg: hoe combineer ik een agenda voor privégebruik met een werkagenda?

Laatst bijgewerkt: 21 september 2020 (Link naar guide over de Windows 10 agenda).

Mijn uitgangspunten voor een overzichtelijke agenda zijn als volgt:

Combineren van twee Google Agenda’s

Dit is ook mijn eigen situatie: ik gebruik verschillende Google Accounts. Hier is delen gemakkelijk: mijn privé-agenda is gedeeld met mijn Blendle-account en vice-versa. Zo kan ik vanuit beide situaties één overzicht opvragen, maar doordat het losse accounts zijn kan ik op vakantie wel mijn hele werkagenda uitschakelen.

Combineren van Google en Outlook

Ik krijg vaak de vraag: hoe combineer ik Google voor privé met Microsoft Outlook op kantoor? Die twee werelden combineren (nog) niet perfect, maar er zijn wel degelijk opties:

Gebruik je de Agenda app op je Mac, iPhone of Android, dan kun je ook simpelweg op je apparaat verschillende accounts toevoegen. Zo heb je één overzicht, en kun je beide agenda’s ook bewerken op dezelfde plek. Het nadeel is dat je op die manier geen gebruik maakt van de vertrouwde omgeving van Google Calendar of Microsoft Outlook.

Combineren van iCloud en Outlook

Dit betreft wel een alleen-lezen opzet, maar via deze handleiding kun je je iCloud agenda toevoegen aan Outlook. Voor veel mensen is dit de opzet die nodig is om hun privé-agenda zichtbaar te maken in hun werk-agenda.

Windows 10 agenda

Vond deze handige handleiding om agenda’s te combineren in de Agenda app op Windows 10.

Rick Pastoor
Krijg nú al meer grip

Wil je wekelijks inspiratie en tips ontvangen om slimmer te werken? Schrijf je in voor mijn (Engelstalige) nieuwsbrief.

Elke week een inzicht of gedachte waar je direct mee aan de slag kunt. Geen spam, geen verzameling links naar artikelen.
Bekijk het archief.